Credits: Leonie Fotografie Terschelling

Larissa van café-restaurant 't Wapen van Terschelling

Op steenworp afstand van het piepkleine dorpje waar ze opgroeide, Kinnum, runt Larissa samen met haar moeder boutique hotel en ccafé-restaurant ‘t Wapen van Terschelling. Onlangs werd het restaurant compleet gerenoveerd en kregen de hotelkamers een flinke facelift. In alle 25 kamers vervagen de grenzen van binnen en buiten door de muurvullende foto’s van het eiland. Ook het restaurant ademt een en al Terschelling, met veel kleur, gezelligheid en warmte. Is dat nou het ‘eilandgevoel’?

Het ‘eilandgevoel’, wat is dat voor jou?

“Voor mij is het eilandgevoel thuiskomen. Als ik aan de wal ben geweest en ik stap van de boot dan voel ik me direct thuis. De weidsheid, rust, de veiligheid. Ik laat hier zonder problemen mijn voordeur open staan. Je fiets op slot zetten? Nee, dat hoeft hier echt niet. Het lijken kleine dingen, maar voor mij staan ze symbool voor de gemoedelijkheid van het eiland. Als ik in de stad ben aan de wal voelt het toch anders. Die drukte, dat gehaaste; dat bestaat hier niet. Het is hier natuurlijk ook wel eens druk -zeker in de zomer- maar zelfs dan vóelt het niet druk. 

Het bos, de duinen, de zee, de geuren en kleuren; ik zit er continu middenin. Als ik vrij ben dan hoef ik ook eigenlijk nergens naartoe om even te ontspannen. Ik ben er namelijk al.”

"Die drukte, dat gehaaste; dat bestaat hier niet."

Hoe komt dit eilandgevoel terug in je zaak, ‘t Wapen van Terschelling?

“Het eiland is mijn thuis, ‘t Wapen mijn tweede huis. Het eilandgevoel komt natuurlijk terug in de inrichting, die mijn moeder verzorgd heeft. Ondanks dat we wel 120 gasten kunnen bedienen in ons restaurant, voelt het als een huiskamer. Mensen blijven nadat ze hebben gegeten heel vaak hangen, zo’n goede sfeer hangt er. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan de inrichting. Het meest trots ben ik op ons personeel, dat tijdens het seizoen als een hechte familie samen in het hotel verblijft. Onze mensen zijn stuk voor stuk de openheid zelve en brengen de vriendelijkheid van het eiland en dat gevoel van thuiskomen écht en gemeend over op onze gasten. “Wat zijn jullie allemaal vrolijk!”, horen we dan. Ja, daar doe je het voor.”

Tip van Terschelling Larissa 't Wapen van Terschelling
Credits: Leonie Fotografie Terschelling

Buiten ‘t Wapen zelf natuurlijk, waar kun je het eilandgevoel volgens jou het beste ervaren? Wat is jouw #TipVanTerschelling?

“Jeetje wat een moeilijke vraag. Overal natuurlijk! Ik woon hier al 26 jaar en ik kan geen plekje verzinnen waar je het eiland niet voelt. Als ik dan toch moet kiezen dan is mijn tip om ‘s ochtends de dijk op te klimmen en de zon te zien opkomen. Vanaf de dijk kun je de weidsheid goed in je opnemen en voel je echt die vrijheid. Je ziet vanaf de dijk Harlingen, West Terschelling, de duinen, de zee, de schaapjes op de dijk. Ja, dat is wel echt het complete plaatje. En vervolgens natuurlijk genieten van een heerlijk Terschellings ontbijtje in  ‘t Wapen!”

Zelf een hapje eten in ‘t Wapen van Terschelling, of een échte eilandovernachting ervaren? Larissa en haar team staan dag en nacht voor je klaar via twapenvanterschelling.nl.

Credits: Leonie Fotografie Terschelling

Heb jij ook een #TipVanTerschelling?

Deel jouw favoriete eilandfoto met #TipVanTerschelling via Instagram of Facebook. Maak iedere week kans op een Terschelling Tas met lokale producten t.w.v. 75 euro.


Leuk artikel?
Bekijk ook: