Credits: Leonie Fotografie Terschelling

Cedric van Strandpaviljoen Heartbreak Hotel

Uit de speakers schalt muziek van Elvis Presley, Johnny Cash en Chuck Berry en op de menukaart vind je Amerikaanse classics met een Terschellinger twist. Adembenemend gelegen aan het brede witte Noordzeestrand aan de rand van natuurreservaat de Boschplaat ligt Strandpaviljoen Heartbreak Hotel. Hier ga je even terug in de tijd en waan je je helemaal in het Amerika van de jaren vijftig en zestig. 

Geboren en getogen eilander Cedric Hartendorp begon op 16-jarige leeftijd in de bediening bij Heartbreak Hotel. In 2009 nam hij het stokje over van de oprichter, Flang. Vandaag de dag runt hij samen met zijn compagnon Jaap Vis naast het strandpaviljoen ook een Spaans restaurant in Hoorn. Terschelling is Cedric’s thuis: het eilandgevoel zit in zijn DNA.

‘Eilandgevoel’, wat betekent dat voor jou?

“Het grootste deel van mijn leven speelt zich hier af. Ik ben trots op Terschelling en hou van de zee, de duinen en het strand. Ik was van de week aan de wal op bezoek bij wat andere strandtenten aan de kust. Supergezellig, maar als ik het strand zie waar zij het mee moeten doen denk wel ”Wauw, wat hebben wij het getroffen op Terschelling!” Een mooier strand dan dat van Terschelling bestaat er voor mij niet. Breed, uitgerekt, rustig. Het is gewoon niet te vergelijken. 

Als eilander ga ik ook graag op vakantie naar andere eilanden. Ik ben fan van Curaçao, bijvoorbeeld. Als ik dan terugkom en weer voor het eerst door het duin die twee kilometer naar mijn werk afleg, heb ik altijd een uniek gevoel. Dan denk ik bij mezelf: wie heeft dat nou? Wie rijdt er nou zo naar z’n werk? In die momenten van overdenking besef ik me hoe bevoorrecht ik ben dat ik hier mag wonen en zo’n baan heb. Ja, dat is wel eilandgevoel.”

"Een mooier strand dan dat van Terschelling bestaat er voor mij niet."

Waar vind je het eilandgevoel terug in Heartbreak Hotel?

“We bestaan dit jaar 31 jaar, dat zegt eigenlijk wel genoeg. Heartbreak Hotel is niet meer weg te denken van het eiland, we zijn echt onderdeel van het plaatje. Doordat we zo lang bestaan zijn we wel bekend, denk ik. Ja, misschien zíjn we zelf wel een beetje het eilandgevoel. 

Het overbrengen van het eilandgevoel komt denk ik ook door het eilander zijn. Je leeft hier rustiger; minder gejaagd. Die rust stralen we uit. We hoeven elkaar niet zoveel te bewijzen. De druk ligt hier minder hoog en dat is een houding die we hier allemaal hebben. Mensen vinden je eigenlijk altijd heel relaxed, haha.”

Tip van Terschelling Cedric Strandpaviljoen Heartbreak Hotel
Credits: Leonie Fotografie Terschelling

Als je één plek moest noemen waar je het eilandgevoel het beste kunt ervaren, wat zou die plek zijn? Wat is jouw #TipVanTerschelling?

Mijn eigen strandtent! Nee hoor, dat is een grapje natuurlijk. Alle strandtenten hier zijn uniek. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en ik heb het liefst dat mijn gasten ook al mijn collega’s bezoeken. We zijn hier geen concurrenten, we versterken elkaar en hebben een hechte band.

Mijn #TipVanTerschelling is om te gaan wandelen, de natuur in. Zelfs als het eiland op z’n drukst is, zijn er genoeg plekken waar je nog alleen op de wereld bent. Ga je “om ‘t Zuid”, of “om ‘t Oost”, dan vind je gegarandeerd de rust van het eiland. Het kan zomaar zijn dat je twee uur lang niemand tegenkomt.”

Zelf een praatje maken met Cedric en zijn team? Dat kan elke dag tussen 11.00 en 18.00 in Heartbreak Hotel, of in Tapasrestaurant De Reis, in het hartje van het nabijgelegen pittoreske dorpje Hoorn.

Tip van Terschelling Cedric Strandpaviljoen Heartbreak Hotel
Credits: Leonie Fotografie Terschelling

Heb jij ook een #TipVanTerschelling?

Deel jouw favoriete eilandfoto met #TipVanTerschelling via Instagram of Facebook. Maak iedere week kans op een Terschelling Tas met lokale producten t.w.v. 75 euro.


Leuk artikel?
Bekijk ook: