Eline Cupido van Studio Cupido – Een kijkje achter de schermen bij onze social media manager

Eilander Eline Cupido (1994) woont dan misschien al een poos op het vasteland, Terschelling is voor haar altijd nog thuis. In dit interview vragen we onze social media manager Eline naar haar leukste herinneringen op het eiland en nemen we een kijkje achter de schermen van haar rol als social media manager voor Terschelling.

 

Wat is jouw connectie met Terschelling?

‘Ik ben in 1994 geboren op het eiland. Toen ik negen jaar oud was verhuisde ik met mijn familie naar het vasteland. Maar sinds de verhuizing kom ik nog altijd regelmatig op Terschelling, minstens een paar keer per jaar. Bijvoorbeeld om familie op te zoeken, of om gewoon even lekker uit te waaien. Ik woon inmiddels zelf in Leeuwarden.

Toen ik op middelbare school zat en studeerde, was ik in de zomervakantie altijd op Terschelling. Ik had dan bijbaantjes op het eiland en vond het heerlijk om weer terug te zijn. Ik ben heel betrokken gebleven bij het eiland. Het is altijd een deel van mijn leven gebleven. Ik vind het daarom extra leuk dat ik mij er nog voor in mag zetten en ik anderen enthousiast mag maken voor deze bijzondere plek waar ik geboren ben.’

Wat houdt jouw werk als social media manager voor terschelling.site precies in?

‘Als social media manager ben ik degene die voor het reilen zeilen van de social media kanalen zorgt. Ik zet de nieuwe content erop, zorg dat er een verhaal achter zit en er met regelmaat wordt gepost. Ook hoort het community management tot mijn uitvoerende taken, waarbij ik antwoord geef op vragen van volgers op Instagram en Facebook. Ik werk nu zo’n drieënhalf jaar als zelfstandige, waarvan twee jaar voor Terschelling, met veel plezier.’

Is het feit dat je zelf van Terschelling komt een voordeel in je werk als social media manager voor de kanalen van het eiland?

‘Jazeker, dat denk ik wel! Ik merk dit vooral wanneer ik bezig ben met het community management. Als mensen bijvoorbeeld specifieke vragen hebben over locaties op het eiland, dan is dat voor mij gemakkelijk te beantwoorden. Of mensen die vragen om tips over de boot en fietsverhuur. Door mijn eigen kennis van Terschelling kan ik ze makkelijk helpen en aanvullende informatie geven.’

Eline Cupido
"Terschelling is altijd een deel van mijn leven gebleven. Ik vind het daarom extra leuk dat ik mij er nog voor in mag zetten en ik anderen enthousiast mag maken voor deze bijzondere plek."

Doe je hiernaast nog andere dingen?

‘Mijn werkzaamheden als social media manager voer ik als zelfstandige uit voor verschillende opdrachtgevers. Ook ben ik medebeheerder van De Fabriek Wergea, een vergader- en evenementenlocatie. Daarnaast heb ik een bedrijfje samen met mijn moeder. We hebben een webshop met cadeaupakketten met handgemaakte items die gemaakt zijn in Friesland. Soms zitten er ook producten van Terschelling tussen. Het grootste deel van de pakketten zijn kraamcadeaus, maar we zijn ook bezig met andere pakketten, zoals voor verjaardagen.’

Wat zijn jouw favoriete plekken op Terschelling?

‘Seinpaalduin is een van mijn favoriete plekken. Je hebt daar een heel mooi overzicht over het eiland en het dorp, de natuur en de zee. Alles komt daar samen. Ook heb ik een favoriete plek waar ik graag eet. Ik ben van kleins af aan al dol op spareribs, waardoor ik erg graag bij restaurant Brasserie Brandaris kom.’

Wat is jouw favoriete eilandherinnering van Terschelling?

‘Ik denk graag nog terug aan de tijd dat we aan de rand van het bos woonden en ik als kind altijd buiten was. Ik speelde vaak in het bos en was veel met de natuur bezig. Nu ik volwassen ben, realiseer ik me dat ik best veel over de natuur weet. Op een eiland leef je erg in harmonie met de natuur. Zo ben je bijvoorbeeld op de hoogte van de gevaren van de zee en eb en vloed. Als kind sta je daar niet bij stil, maar later komt dat besef terug.

Mensen uit een grote stad ervaren dit anders, voor hen zijn dingen die voor mij heel normaal zijn eigenlijk heel bijzonder. Ik weet nog goed dat ik op een nieuwe school terecht kwam na de verhuizing en iedereen onder de indruk was van het feit dat ik van Terschelling kwam. De kinderen in mijn nieuwe klas dachten dat ik op Terschelling vast iedere dag naar het strand ging en vonden dat te gek. Zelf vond ik het juist geweldig dat ik nu in de stad woonde en in principe elke dag naar de bioscoop kon, waar op het eiland geen sprake van was!’

Welke tips zou je geven aan iemand die Terschelling voor het eerst bezoekt?

‘Ten eerste: laat de auto aan de overkant staan en ga echt genieten van fijne wandelingen en fietstochten. Dat is echt de beste manier om het eiland te ontdekken.

Wat ik zelf verder heerlijk vind is uitwaaien aan het Noordzeestrand. Iets anders leuks wat ik graag doe is van strandtent naar strandtent wandelen. Zo maak je best een aardige wandeling en bij elke strandtent kun je iets lekkers eten of drinken en even bijkomen. Je bent makkelijk een hele middag onderweg, ideaal voor een leuk uitje op het eiland.’


Leuk artikel?