Yvonne van Camping Terpstra Midsland – Gezelligheid met de jeugd

Yvonne is samen met haar man Alex en dochter Roxanne eigenaar van van Camping Terpstra in Midsland, een gezellige jongerencamping op Terschelling. De camping ligt midden op het eiland, aan de rand van het dorp en op korte afstand van het strand. Het is van oudsher een jongerencamping maar in het voor- en naseizoen is er ook plek voor andere gasten, zoals tijdens Oerol en het motorweekend met Pinksteren. We vroegen Yvonne naar haar beleving van de zomer op Terschelling.

Geen dag is hier hetzelfde

‘De zomer betekent voor mij vooral hard werken met de jongeren en heel veel afwisseling. Geen dag en geen nacht is hetzelfde, er gebeurt altijd wel wat. Op een typische zomerdag word ik rond half twaalf wakker. Je denkt nu vast, wat laat! Maar daar heb ik een goede reden voor, ik ben namelijk tot diep in de nacht aan het werk. Eerst komt op vrijdag, zaterdag en maandag rond half twaalf ‘s ochtends de eerste boot aan met jongeren. Deze worden ontvangen en ingeschreven door mijn dochter Roxanne. Ook legt zij de kampeerregels uit en krijgen ze allemaal een bandje om van de camping. 

Hierna ben ik in de kantine te vinden, waar ik meehelp met het eten en met schoonmaken. Onze campinggasten hebben eigen keukentjes in hun tenten en kunnen dus zelf een hapje eten koken. Vaak zijn dit broodjes hamburger en knakworsten die ze ‘s nachts opwarmen. Echt koken komt er meestal niet van. Daarom hebben we er een kantine bij waar ze patatjes en snacks kunnen kopen. In de avond ga ik meestal nog een uurtje slapen. Daarna ben ik rond middernacht weer aanwezig en werk ik door tot wel vijf of zes uur. Een echt nachtritme dus!’

Yvonne van Camping Terpstra Midsland

Thuisgevoel voor onze campinggasten

‘Ik werk samen met mijn man, anders zie ik hem nooit. We zijn allebei manusjes-van-alles: van administratief regelwerk tot het zorgdragen voor de EHBO-gevallen wanneer iemand een ongelukje heeft gehad, alles komt voorbij. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze campinggasten zich hier thuis voelen en alles goed gaat.’

'Mijn eigen mooiste zomerherinnering is een heel recente. Ik ben in april dit jaar oma geworden. Wat nog het allermooiste is: ik word later dit jaar gelijk voor de tweede keer oma!'

Wat de zomer voor mij uniek maakt is absoluut de afwisseling en de drukte. Eerst hebben we de motormannen tijdens Pinksteren, dan Oerol in juni en nu de jeugd. Later in het seizoen komt de oudere jeugd, dat is in totaal dus een enorme afwisseling. Tijdens de wintermaanden is onze camping gesloten. We zijn open tot eind september. Daarna werken we aan het verbeteren van het bedrijf, bijvoorbeeld door het uitvoeren van reparaties, het maken van een nieuwe inventaris van de tenten, het opstellen van nieuwe programma’s, en nog veel meer.’

Yvonne van Camping Terpstra Midsland

Verborgen parel op Terschelling

‘Ik denk dat ons strand de grootste troef is hier in Midsland. Veel van de kinderen die bij ons op de camping verblijven hebben nog nooit zo’n groot strand gezien als hier. Ze hoeven er ook geen hele week te vertoeven, twee dagen mooi weer is genoeg, dan hebben ze hier al een onvergetelijke strandbeleving gehad. 

Wat ook uniek is zijn de verschillende uitgaansgelegenheden hier bij ons in het dorp. Al deze elementen zorgen ervoor dat onze camping echt bijzonder is voor de jeugd. Ze hebben hier een unieke zomerervaring waarbij ze veel nieuwe vrienden maken en waar ze later met plezier aan terug denken.’

Nieuwe generatie eilanders

‘Mijn eigen mooiste zomerherinnering is een heel recente. Ik ben dit jaar oma geworden. In april is mijn eerste kleinkind geboren. Wat nog het allermooiste is: ik word dit jaar gelijk voor de tweede keer oma! De nieuwe generatie eilanders komt eraan.’

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar meer informatie over een verblijf bij Camping Terpstra in Midsland? Kijk dan snel naar het aanbod op de website.

Foto credits: Leonie Blaak


Leuk artikel?